Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


                                                     Hooopss... tán nem tudtad?

 

 3 fontos dolog a netről:

         -amit felraksz (pl. kép, bejegyzés-szöveges információ, megjegyzés) az örökre ott fog maradni a neten. Így ha a facebookon, iwiw-en és egyéb internetes portálokon, ismerkedő oldalakon akarsz megosztani magadról, barátaidról valamit, akkor csak olyant ossz meg ami lényeges, mások számára nem sértő, képek, kiírások nem provokatívak (ez alatt értem a fél meztelen fotókat, stb...). Akár letörlöd azt néhány perc múlva mert meg gondoltad, egy ember, aki akár ismerősöd akár nem lementheti, és amúgy is szervereken tárolják, melyek az internetről már SOHA nem kerülnek le. KÉPEKre visszatérve, lehetséges, hogy nem kívánt +18 éves oldalakon látod viszont, amik nem valami jó dolgok... de ha a képed nem is olyan, hogy provokatív, de már létezik a photoshop, mellyel igen könnyen lehet át varázsolni a fejedet egy másik emberébe, illetve testedbe másik fejet. Szóval 10000x gondold át mit csinálsz

         -hivatalos intézmények figyelik az oldalakat, tehát ha mindenféle illegális dologról beszélsz msn-en, fb-n, stb. akkor könnyen meglehet, hogy néhány napon belül kopogtatnak az ajtón, és lefoglalják a gépet, és a gondviselőidet, akikkel együtt élsz, kikérdezik, és te is belekeveredsz könnyen.

        -az előbbiekhez kapcsolódóan, ezek a bejegyzések, képek stb nem lehetnek jó hatással jövődre, ha negatív irányzatúak, hisz vannak egyes olyan munkahelyek, ahol az interjú után\előtt megnézik, hogy milyen képeid vannak xy portálon, milyen bejegyzéseid vannak xy oldalon. És akár mennyire is vagy okos, akár mennyire is jól tanultál, akár mennyire is vagy szép, kedves, de a két szép boci szemedért nem fognak felvenni akár gimibe, akár munkahelyre, ha rosszabb esetben megnézik. Igen lehet azt mondani, hogy ez voltam én, azt lehet nem nézik, de azt hogy néhány napja évvel ezelőtt mit írtál, képeid, ismerőseid igencsak befolyásolják jövődet.

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.