Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Szép és ápolt haj

2010.11.27

                                                     Haj mosás

Milyen gyakran kell hajat mosni? Lehet hetente többször, hetente egyszer. Az a lényeg, hogy ne legyen izzadság szagú, ne legyen zsíros, korpás. Úgy ellenőrözheted, ha beletúrsz a hajadba a kezeddel, és végig fésülöd a hajad tövét. Ha zsíros, izzadság szagú akkor már az nap mosd meg!

De mivel is érdemes? Természetesen samponnal, utána balzsammal. A sampon eltünteti a korpát, és a szagot, frissebb lesz tőle. A balzsam segíti kifésülni a hajat, selymesebbé tenni azt.

Hogyan mossak hajat?

1. fésüld ki a hajad, ne legyen benne gubanc, semmi, hisz így hamarabb vizes lesz, nem kell annyit idegeskedj, tépned a hajadat amikor hajmosás után kiakarod fésülni.

2. vizezd be a hajad, hisz másképp hogyan mosnál hajat?

3.nyomj egy kis sampont a tenyeredbe, majd DÖRZSÖLD BE a FEJBŐRÖDBE, így hatékonyabban hat, nem lesz korpás, zsíros a hajad. Nem kell habozzon az egész fejed, nem is baj ha nem habzik annyira. Ami után felkented, azután a hajadat is dörzsöld hajtövedhez, hogy legyen egy kis illata hajadnak.

4. alaposan öblítsd ki, ne maradjon egy csepp sampon se!

5. hajadat balzsamozd be, fejbőrödet nem kell!

6. hagyd hatni néhány percig, majd alaposan öblítsd ki

7. fésüld át a hajad

8. törölközőbe csavard be a hajad

9. lehetőleg ne hajszárítóval szárítsd meg a hajad, mert az nem tesz jót hajadnak. Inkább hagyd "természetes úton" száradni.

 

100 fésüld végig a hajad... ez csak mítosz?

Nem, nem mítosz. Ez a valóság: 100 végig fésülöd a hajad naponta, akkor egészségesebb lesz, jobban bírja a napi megterheléseket, sima lesz hajad, jobban visszaveri a fényt. Szóval nyugodtan neki lehet állni reggel este fésülni a hajat szépen :)